TAIJIWUXIGONG OG MEDITASJON MED GITTE BJØRSVIK I HARSTAD

3-5. november kommer Gitte Fjeld Bjørsvik til Harstad for å holde helgekurs i taijiwuxigong og meditasjon. Taijiwuxigong er en form for qigong helseøvelser som ble utviklet direkte fra Taijiquan for å bekjempe belastninger og helseproblemer knyttet til vår tids moderne livsstil. Meditasjonen tar utgangspunkt i ulike meditasjonsformer Gitte har lært av Master Shen Hongxun som igjen lærte teknikkene fra sin rotmester Lama Fahai (Chan Zong lineage av Lama FaHai, nedarvet fra Monk XuYun).

Taijiwuxigong

Taijiwuxigong ble utviklet av Dr Shen Hongxun og er koblingen mellom Qigong (Chi Kung) og Taijiquan (Tai Chi Ch’uan). Det vekker energien, Qi, som benyttes innenfor ulike former for energiarbeid. Systemet bruker både stillestående øvelser og bevegelse til å fremme spontane bevegelser. Ved å trigge energisystemet forbedres sirkulasjonen og blokkeringer kan åpnes opp. Dette er grunnlaget for bedre helse.

Meditasjon

På dette kurset vil man fokusere på hvordan man finner sinnets senter, som kan oppfattes som et klart gyllent lys. Ved å praktisere forskjellige teknikker blir man ledet direkte til sinnets senter. En annen viktig del av meditasjonen er å kunne åpne energikanalen; ”Sentralkanalen”, en energi-strålingsvei som forbinder den menneskelige kroppen til kosmos. Med en åpen sentralkanal kan vi motta universell informasjon og inspirasjon.

Instruktør

Birgitte har studert Taiji og Qigong siden 1986. Hun møtte Dr Shen i 1991 og studerte fra da av med han. Hun har reist og deltatt på internasjonale og nasjonale kurs gjennom en årrekke; i Taijiwuxigong, Tai Ji 37, Meditasjon, Taiji form, og Animal Daoyins, og hun er Buqiterapeut. Hun har holdt på med bevegelse og dans hele livet, og har tidligere undervist yoga, og trent flere kropp-og-sinn-metoder. Hun er ellers utdannet skuespiller og regissør, og jobber med det. Hun forsker i sang, stemme, lydhealing, lydvibrasjoner og overtonesang. Hun har studert i en årrekke med Shamaner fra samisk og indiansk tradisjon og har lært joik. Hun har reist mye og lært av healere i forskjellige behandlingsformer for kroppens og sinnets energisystem, og ulike former for meditasjon.

Tider

Fredag 18.00 – 21.00
Lørdag: 10.00 – 16.00
Søndag: 10.00 – 16.00

Pris

1900,- for hele helgen.

Kurset passer for både nybegynnere og de som allerede har erfaring med energiarbeid og meditasjon.

Har du spørsmål eller vil melde deg på kan du kontakte oss på tlf 976 24 368 eller ved å sende mail til gittef-b@online.no.