Systemene

 Buqi

Buqi er et energi healing behandlingssystem. Buqi er utviklet fra kinesisk medisin og bruker teknikker som nesten har vært tapt. Systemet er basert på teorien om at forskjellige sykdommer er forårsaket av oppbyggingen av sykdomsfremkallende faktorer og giftige biprodukter. Disse sykdomsfremkallende faktorer, kjent som Binqi (syk energi), akkumuleres i kroppen, særlig i ryggvirvelsmellomrom, ledd og i organer. Negative følelser som stress, sinne, frykt og tristhet, er en annen type Binqi.

 Les mer…

 

Qigong

Taijiwuxigong er en form for qigong helseøvelser som ble utviklet direkte fra Taijiquan av Dr Shen Hongxun å bekjempe belastninger og helseproblemer knyttet til vår tids moderne livsstil. Systemet er lett å lære, er en sikker og effektiv healing metode for fysiske og følelsesmessige utfordringer, samt at det gir grunnprinsippene for healing av andre. Taijiwuxigong er koblingen mellom Qigong (Chi Kung) og Taijiquan (Tai Chi Ch’uan).

Les mer…

 

 

Taiji37

Kroppens akupunkturbaner begynner å bli et kjent begrep. Det er et kommunikasjonsnettverk i kroppen, og et kretsløp på samme måte som blodomløpet og lymfesystemet. I indre kinesiske kampkunster som Taiji (Tai chi), Bagua og Hsing-Yi fokuserer man mer på fem store energikanaler midt i kroppen. Den fremre og bakre kanalen er kjent fra akupunktur. Midtkanalen kan ikke nås med nåler, men påvirkes og åpnes ved hjelp av spesielle stillinger fra tradisjonell kampkunst, med pusteøvelser og med lyd (mantra).

Les mer…

 

Meditasjon

I Kina pratiseres det mange forskjellige buddhistiske meditasjonssystemer. En av de mest populære er Chan Zong (Chan-skolen). Ordet Chan stammer fra ordet ”Zhang”, som kan oversettes med ” å holde på ens tanker “. Det er mange grener av Chan Zong, og den viktigste er Zhu Si Chan (læren fra forfedrene). Grunnleggeren er monken Huineng (638-713) som påpekte at senteret for sinnet er stedet hvor du ”holder” og endrer tankene. Han sa at ved å benytte denne praksisen kan en ”vanlig person” finne sin egen natur og bli opplyst.

Les mer…