Lyddaoyin

I det gamle Kina kjente man til de helbredende kreftene som kan skapes gjennom lyd og utviklet teknikker for dette.

 Teknikkene for bruk av den menneskelige stemme og lyvibrasjon for egenbehandling og healing er kjent som lyddaoyin (Sound Daoyin).

I lyddaoyin jobber vi spesielt med fem spesifikke lyder som tradisjonelt ble brukt i Kina for å behandle de fem organer. Når vi bruker stemmen til å skape en lyd medfører det alltid en egen og unik intern bevegelse i kroppen. Når lydbølger forplanter seg gjennom energikanalene og meridianene sender de informasjon til kroppens vev og organer.

Vibrasjonen fra ulike lyder fungerer således som en indre massasje. Dette renser og helbreder kroppens vev og organer ved å drive ut negative faktorer og frigjøre spenninger. Som eksempel kan man ved hjelp av den grunnleggende lyden ‘Ah’ kjenne hvordan lyden beveger seg gjennom sentralkanalen i midten av kroppen fra navlen til halsen. Å jobbe med disse teknikkene er både fasinerende og morsomt, samtidig som det hjelper oss til å utvikle vår dantian kraft for å forbedre spennet og kvaliteten på stemmen. Da lyd og pust er uadskillelig, gir øvelsene oss innsikt i hvilken rolle pustekraft har i kroppen. Alle kan dra nytte av lyddaoyin: fra de som ønsker å bruke det til behandling, profesjonelle sangere og til de som bare ønsker å “finne” sin stemme. I lyddaoyin brukes lyd på en rekke måter som hjelper oss til å oppdage og frigjøre et kraftfullt , men ofte ellers skjult potensial i stemmen og kroppen.