Liggende daoyin

Liggende daoyin er kraftfulle øvelser du kan gjøre i sengen eller på gulvet. De blir stadig mer populære og gir stort utbytte.

Pasienter som kanskje ikke har kraften eller utholdenheten til å reise seg opp kan ha stort utbytte av øvelser i sengen. Liggende Daoyin øvelser gjør det mulig for disse pasientene å erfare spontane bevegelser, som regulerer og forbedrer kroppslige funksjoner. Øvelsene hjelper også til med å gjenoprette bevegelsesevnen, i tillegg til å gjenfinne fleksibilitet og kroppslig styrke.

Det er likevel viktig å understreke at disse øvelsene også gir stort utbytte til dem som er i god form og helse. Disse øvelsene er spesielt utviklet av Dr. Shen, og utgjør en del av Buqi Helse og Behandlingssystemet. De utføres på gulvet og vil hjelpe en til å oppdage måter en kan erfare en aktiv Dantien og intern energiflyt på. (Dantien = ens medfødte energisenter i magen). Liggende Daoyin vil også hjelpe deg til å finne ut hvordan man skal bruke spiralkrefter, som er basisen til alt energiarbeid, herunder inkluderes også Taiji. Når energien flyter gjennom kroppen, åpner den de ulike kanalene og fjerner dermed blokkeringer og stagnert Binqi (negative sykdomsfremkallende faktorer).Det primære formålet til Liggende Daoyin er det å strekke ledd og muskler, samt det å åpne leddene. Det er viktig å forstå at strekking ikke bare er en bevegelse i to ulike retninger men et resultat av mange interne bevegelser i alle retninger.

Liggende Daoyin støtter spesielt strekkingen av ryggraden. Ryggraden jobber veldig hardt og bærer all kroppsvekten vår.  Dårlig kroppsholdning leder ofte til skjevheter og forskyvning av ryggraden. Øvelsene som det vil bli undervist i arbeider direkte på ryggsøylen. De behandler og åpner dermed hver eneste virvel og hver enkelt pute mellom ryggvirvlene.

Ved å trene liggende daoyin lærer du hvordan du retter opp ryggen og kroppen din, slik at du får en god kroppsholdning fri for stivhet og spenninger.