Yi Jin

Yi Jin er fysisk trening som munken Boddhiddharma initierte for munkene i Shaolinklosteret. Dette er en serie klassiske øvelser som fortsatt har en ivrig tilhengerskare blant Shaolinskoler og kampsportutøvere. Selv om tidligere utgaver av øvelsene finnes, tilskrives altså opprinnelsen til Yi Jin-øvelsene gjerne munken Boddhiddharma som levde på fem-sekshundretallet og ifølge legenden initierte den fysiske treningen av munkene i Shaolinklosteret.

Bevegelsene i Yi Jin er kraftige og milde på samme tid og øvelsene krever en kombinasjon av vilje, forestillingsevne og styrke. Ved korrekt utførelse av Yi Jin styrker man muskler og øker utholdenhet, bedrer helse og positur og gjenskaper fleksibiliteten i sener og ledd. Yi Jin-øvelsene trenes i overensstemmelse med de helsebringende prinsippene undervist i Taijiwuxigong.

Enkelte av øvelsene har spesielt god virkning på ryggen. Øvelsene ‘Tilby røkelse” og “Trekke oksen etter halen” er sterke øvelser for ryggsøylen og hjelper til å avlaste mellomvirvelskivene (ryggskivene) og dermed minske eller ofte fullstendig kurere ryggsmerter.

Bevegelsene og posisjonene i Yi Jin hjelper utøveren til å bringe energi og vibrasjonskraft opp gjennom bena og gjennom ryggsøylen. Dette er ledsaget av en sterk fysisk strekking av ryggsøylen som skaper rom og øker væskegjennomstrømningen (blod og lymfevæske) mellom beinvirvlene i ryggsøylen. Dette bidrar til å gjenopprette fjæring og mykhet i ryggraden.

Hver av ryggvirvlene har nerver som er koblet til kjertler og organer. I området rundt T12 ligger Mingmen. Mingmen betyr livets vei på kinesisk og er knyttet til binyrene som styrer hormoner og adrenalin. Mingmen-området kan du finne ved  å legge hendene på hoftene; området ligger omtrent der tommelen ender på bak/oversiden av hoften i retning ryggsøylen. Yi Jin-øvelsene hjelper deg til å aktivere dette området. Det har en positiv effekt på det hormonelle systemet og øker kroppens immunitet mot sykdom. Øvelsene bidrar også til å aktivere kroppens energisystem for dem som føler at de har for lite energioverskudd og styrke i hverdagen.